Festina Lente
Festina Lente

FESTINA LENTE - INFORMATII

URMATOAREA SERIE DE PREGATIRE TEORETICA  - 23 MAI  - ora 15:00

Persoana contact: Mihai PURICESCU
Informatii si inscrieri: 0744 528 280

 

TARIFE și SERVICII - Categoria B
 
1. CURS SCOLARIZARE CATEGORIA "B" - 2.300 lei;
În cadrul cursului cursantii beneficiază de: pregatire teoretică - 24 ore; pregatire practică - 30 ore; softuri profesionale de pregatire / chestionare ONLINE / materiale didactice de excepție;
2. CURS PREGATIRE TEORETICA - 300 LEI;
3. CURS PREGATIRE TEORETICA - 150 lei - pentru cei care solicita al doilea curs de legislatie;
4. PREGĂTIRE PRACTICĂ - 1 ȘEDINTA ( 2 ore didactice) - 150 lei;
5. ADEVETINȚĂ PREGĂTIRE PRACTICĂ - 6 ore didactice + EXAMEN TRASEU - 600 lei;
6. TAXA EXAMEN TRASEU - 150 lei;
7. TAXA ADMINISTRARE SI INTOCMIRE DOCUMENTE - 70 LEI.
 
TARIFE și SERVICII - Categoria BE - Catatlin TOMA PFA

1. CURS SCOLARIZARE CATEGORIA "BE" - 1.200 lei;
În cadrul cursului cursantii beneficiază de: pregatire teoretică - 10 ore; pregatire practică - 10 ore; softuri profesionale de pregatire / chestionare ONLINE / materiale didactice de excepție.

TARIFE și SERVICII - Categoria B 96 - EXTINS - Catatlin TOMA PFA

1. CURS SCOLARIZARE CATEGORIA "B96 - EXTINS" - 700 lei;
În cadrul cursului cursantii beneficiază de: pregatire practică - 7 ore; softuri profesionale de pregatire / chestionare ONLINE / materiale didactice de excepție.


DOCUMENTE NECESARE  DOSAR  categoria B si BE

1. FIȘA DE ȘCOLARIZARE - editată de FESTINA LENTE;
2. CEREE TIPeditată de FESTINA LENTE;
3. DOSAR PLICeliberat de FESTINA LENTE;
4. Copie CARTE DE IDENTITATExeroxată de FESTINA LENTE;
5. AVIZ PSIHOLOGIC - obținut în urma unui examen psiholgic la un cabinet psihologic autorizat, VALABILITATE 1 AN;
6. FIȘA MEDICALĂ - obținuta în urma examinării medicale la o instituție medicală autorizată, VALABILITATE 1 AN;
PRECIZARE: ADEVERINATA MEDICALA eliberata de MEDICUL DE FAMILIE cu mentiunea: APT CONDUCATOR AUTO;
7. TAXĂ CONTRAVALOARE PERMIS DE CONDUCERE -89 leivalabila 3 ani de la data eliberarii (CEC; POSTA; BCR);  
8. CAZIER JUDICIAR - se obține de la Politia Piatra Neamt (lângă Liceul Calistrat Hogas) -  valabil 6 luni.

DOCUMENTE NECESARE  DOSAR  categoria B 96 - extins

1. Copie CARTE DE IDENTITATE si PERMIS CONDUCERE ;
2. TAXĂ CONTRAVALOARE PERMIS DE CONDUCERE -89 lei - valabila 3 ani de la data eliberarii (CEC; POSTA; BCR);

PRECIZĂRI:  DURATA DE PREGATIRE / VALABILITATEA DOSARULUI / VALABILITATEA EXAMANULUI TEORETIC / ADEVETINȚA 

1. DURATA PERIOADEI DE PREGĂTIRE (cuprinde pregătirea teoretică și pregătirea practică), pentru CATEGORIA B:
    a. CEL PUȚIN 4 SĂPTĂMÂNI DE LA INCEPEREA SERIEI;
    b. CEL MULT 6 LUNI DE LA INCEPEREA SERIEI.
2. VALABILITATEA ȘCOLII este de 1 an de la DATA ELIBERĂRII DOSARULUI;
3. VALABILITATEA calificativului ADMIS la PROBA TEORETICĂ este până la EXPIRAREA DOSARULUI;
4. Daca ati fost RESPINS la PROBA TEORETICĂ, vă puteți prezenta la un nou examen, programarea se face online,dar NU MAI REPEDE de  15 ZILE CALENDARISTICE; APASA AICI - https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/formular/27/theoryExamination
5. Daca ați fost RESPINS la PROBA PRACTICĂ, trebuie să efectuați 6 ore pregătire practică suplimentara în urma căreia ȘCOALA DE ȘOFERI care v-a pregătit, vă eliberează o ADEVERINȚĂ, cu care vă prezentați la GALLERIA MALL Piatra Neamt- SRPCIV Neamt, etaj 1, GHISEUL 5, pentru o noua programare la proba de traseu.
Un nou examen la proba de traseu nu poate fi mai repede de 15 zile calendaristice de la data ultimului examen.
Mentiune: Această pregătire o puteți efectua la oricare scoala de șoferi, nu neapărat unde ați efectuat inițial pregătirea.

PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT pentru CATEGORIA B -
în conformitate cu O.M.T. nr. 733 / 2013 modifcat si completat prin O.M.T. nr. 731 / 2017

1. DURATA MINIMĂ DE PREGATIRE - 4 săptamâni;

2. PREGĂTIREA TEORETICĂ cuprinde urmatoarele obiecte:
a) LEGISLAȚIE SPECIFICĂ - 2 ore. Prezentarea normelor care organizează pregătirea persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, precum si alte informații privind desfășurarea cursurilor, examenelor, etc.;
b) LEGISLAȚIE RUTIERĂ - 14 ore. Predarea CODULUI RUTIER sub forma unor lectii, studii de caz, testarea cunoștintelor;
c) CONDUCERE și CONDUITĂ PREVENTIVĂ - 2 ore. Prezentarea riscurilor în conducrea autovehiculelor, precum și a masurilor de contracarare a factorilor de risc;
d) CONDUCERE și CONDUITĂ ECOLOGICĂ - 2 ore. Prezentarea tehnicilor de a conduce pentru a realiza un consum redus de combustibil, precum și comportamentul pasagerilor pentru a participa la protejarea mediului înconjurător.
e) CUNOAȘTEREA și ÎNTREȚINEREA AUTOVEHICULELOR - 2 ore. Curs care face ca omul de la volan să fie capabil în orice moment al  conducerii în ce stare tehnica se afla mașina sa;
f) PRIM AJUTOR - 2 ore. Curs sustinut de medic de specialitate cu vechime și experiență în domeniu, unde vom învața cum sa salvam viața semenilor noștri chiar dacă nu avem studii de specialitate.
Precizare: Cursul de PRIM AJUTOR este sustinut de dr. Letiția DAMOC, iar celelalte cursuri de profesor de legislatie rutieră Mihai PURICESCU.

3. PRAGĂTIREA PRACTICĂ - conducerea autovehiculelor cuprinde:
a) FORMARE ÎNDEMÂNARE / INIȚIERE - 8 ore. Prezentarea autovehiculului, conducere pe drumuri în afara localitaților, poligon sau alte locuri cu riscuri minime de evenimente rutiere;
b) CONDUCERE TRASEU URBAN PE TIMP DE ZI - 18 ore. Conducere în Piatra Neamț, pe trasee autorizate;
c) CONDUCERE PE TIMP DE NOAPTE - 2 ore. Conducere menită să  acomodeze cursantul cu conducerea pe timp de noapte, interacțiunea cu ceilalți participanți la trafic;
d) CONDUCERE ECOLOGICĂ - 2 ore. Instructorul auto prezinta în special tehnici de a conduce,  în așa fel încât să protejeze mediul înconjurător, să nu producă uzuri forțate vehiculului, cu un consum redus de combustilbil.
 
PRECIZARI:
- TOTALURI:
* ore de pregătire teoretică - 24 ore;
* ore pregătire practică - 30 ore;
* kilometri parcurși - cel puțin 300 km
MENȚIUNE:  PREGĂTIREA PRACTICĂ se efectuează în ȘEDINȚE de 2 ORE DIDACTICE, urmate de o pauză de 20 minute.


Innovative Technologies 2011

          FESTINA LENTE - aceste vorbe, atribuite de Suetoniu imparatului Augustus, si care insemnau, literal, „GRĂBEȘTE-TE ÎNCET“ (si care ave
au si o varianta greaca la fel de cunoscuta: Speude bradeos), voiau sa spuna ca trebuie sa ne miscam incet ca sa ajungem mai repede la un lucru bine facut.
Augustus era de parere ca nimic nu-i mai putin recomandabil pentru un cap de ostire decat graba.
Aceasta filosofie a temeiniciei prin lentoare a facut cariera indelungata si a ajuns, prin La Fontaine si fabula sa „Iepurele si broasca testoasa“, pana si pe buzele copiilor.  
     ASTĂZI - Siguranța rutieră este un aspect de interes pentru toți cetățenii, fiecare dintre aceștia putând contribui la creșterea siguranței pe drumurile publice. Comportamentul participanților la trafic reprezintă cea mai importantă cauză a mortalității: viteza, consumul de băuturi alcoolice sau de droguri, oboseala, neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție etc.
Carta Europeană a Siguranței Rutiere este o platformă participativă care reunește companii, asociații, instituții de cercetare și autorități publice. Toți cei implicați se angajează să promoveze acțiuni concrete și să împărtășească bunele practici în scopul de a rezolva problemele de siguranță rutieră întâlnite în mediul lor cotidian. Obiectivul acestei Carte este să contribuie la reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere. În prezent, Carta numără peste 2.000 de semnatari.
       FESTINA LENTE - este cel mai bun LOGO  al unei scoli de conducatori auto, căci transmite un mesaj precis si puternic participantilor la trafic, de a circula cu prudenta și a respecta regulile de circulație. Practic FESTINA LENTE este O PORUNCĂ pentru participanții la trafic. 
Pentru că TIMPUL și BANII DUMNEAVOASTRĂ sunt valoroși, cu siguranță AVEȚI NEVOIE de serviciile oferite de FESTINA LENTE.
ECHIPA FESTINA LENTE își dorește să vă ofere SERVICII ÎN PREMIERĂ pentru o scoală de conducători auto, utile pentru toți participanții la trafic.
ECHIPA FESTINA LENTE este formată din persoane cu o varitate de profesii:
  • - Remus CARATA  - inginer
  • - Adrian SCURTU  - informatician / web designer
  • - Mihai PURICESCU - manager /  profesor legislație rutieră / mentor instructori auto / instructor auto / persoana desemnată în relațiile cu autoritațile.
Fondată în 2004, FESTINA LENTE, practică un managenent modern  în privința serviciilor puse la dispoziția cursanților săi.
Noutatea este ca oferim GRATUIT SERVICII LA DISTANȚĂ, concretizate în  softuri de pregatire teoretică (legislatie rutieră, conducere preventivă, conducere ecologică, cunoașterea automobilului și prim ajutor), chestionare ONLINE, precum și alte servicii care sunt  în proiect. CLIENȚII (cursanții) FESTINA LENTE vor avea un cont prin care VOR PUTEA UTILIZA TOATE OPȚIUNILE SITE-ului.
Comunicarea este esențiala în relația cu clienții în ziua de azi, asa ca Festina Lente are pus la dispozitia dv. mail, pagina FACEBOOK, messenger pentru o comunicare eficientă.

FESTINA LENTE vă pune la dispoziție SĂLĂ DE PREGĂTIRE TEORETICĂ, dotată cu videoproiector, retea de calculatoate, planse și machete. Acestea sunt situate în:
  • - PIATRA NEAMȚ, Bd. Republicii, Nr. 15 - CASA DE CULTURA - intrarea prin partea laterala;

  AUTOTURISMELE folosite în vederea pregătirii practice sunt moderne, dotate cu motoare DIESEL (pe motorină), care au un grad ridicat de manevrabiltate și ușurință în conducere care favorizează persoanele care sunt la începutul unei astfel de activități.

FESTINA LENTE are activități diverse prin care dorește a conștientiza participanții la trafic de riscurile care ne pot surprinde la tot pasul. În acest sens FESTINA LENTE face pregătire teoretică în școli, gradinite sau alte instituții care doresc să-și reactualizeze cunoștințele în domeniu.
Acesta acțiune are deviza:
"UN OM EDUCAT, MAI MULȚI OAMENI PROTEJAȚI!".

FESTINA LENTE îi așteaptă pe toți cei care își doresc să obțina permisul de conducere, pentru a se convinge de adevarul celor scrise mai sus.
Respet,
ECHIPA FESTINA LENTE

TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810